Bledule na vícekrát

29.03.2015 11:14

Ještě minulý týden to vypadal na Josefovském šmajdu a Prvních jarních kilomertrech JMO v Břeclavi, jako že jaro teprve začíná.

Nicméně příroda si dělá co che už delší dobu a ani jsme nepostřehli, jak rychle vykvetly bledule v údolí Chlébskéh potoka

Mirka (neustále v běhu, protože rodina je na 1. místě, souhlasíš Mirko) proto narychlo přeplánovala z původního termínu vycházku ze bladulemi na tuto sobotu 28.3.2015. Počasí po ránu nic moc, dotoho další akce (Riedlovi, Otiepkovi) a nás na nádraží nakonec z toho bylo pouze 3. Holkám byla zima a tak jsme to zabali. Ale ne úplně!!! Domluvili jsme se operativně zajet na bledule hned v neděli s tím, že si alespoň někeří dáme vědět ráno. Jak to dopadlo ještě nevím, já s Lenkou jsme nečekali až se vyplní předpověď špatného počasí na neděli, doma jsme se přioblékli a jeli se na bledule podívat. Fotky jsou na rajčeti.

Jak dopadla nedělní expedice zbylých zájemců, to se dovíme brzy.   

Všem, kterým se narychlo svolaná vycházka nehodila, se omlouvám(e),ale příroda si nedá poroučet a čekat další týden (do Velikonoc) jsme nechtěli. Ale asi ještě pokvetou!! , takže nic není ztraceno a přírodní památku údolí Chlébského potoka můžete navštívit. Dá se vyjet autem nahoru až za potok, je tam malé oficiální neplacené parkoviště a budka s občerstvením!

Franta

 

—————

Zpět



počítadlo.abz.cz